Advarsel mod phishing-mails, der udgiver sig for at være fra Oderland

Varning för phishing-mejl

Desværre støder vi af og til på dem, der forsøger at snyde vores kunder og andre ved at sende falske e-mails, der udgiver sig for at komme fra os.

I dag (2024-07-02) og i går (2024-02-01) er vi blevet informeret om, at de har modtaget flere nye sådanne e-mails. Disse er ikke sendt fra os i Oderland. Hvis du har modtaget nogle af dem, kan du smide dem i skraldespanden – lad være med at svare, lad være med at printe eller lad være med at reagere på dem.

Herunder finder du konkrete eksempler på, hvad der er sket.

Vi synes selvfølgelig, det er trist, at der er nogen, der bruger deres tid på at forsøge at snyde vores kunder og andre på denne måde. Desværre er det meget almindeligt, i mange forskellige former, og den bedste måde at håndtere det på er at være opmærksom og kritisk granske mails. Du kan læse mere om phishing i vores supportsektion.

Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os via e-mail, telefon eller chat for at få bekræftet, om den mail, du har modtaget, er ægte.

Du kan se, at den er falsk på flere måder. For det første er posten på delvist dårligt svensk. Mailen mangler også oplysninger, som vi altid inkluderer i vores mails. I vores rigtige forsendelser har vi f.eks. dit navn og også oplysninger om, hvilke tjenester forsendelsen vedrører.

Endelig beder vi dig af sikkerhedsmæssige årsager om aldrig at klikke på et link for at opdatere dine oplysninger hos os.

Eksempler på nylige phishing-mails

Her er nogle klare eksempler på overskrifter og fejl, du skal kigge efter i e-mails, for at hjælpe dig med at identificere deres forsøg. Hvis du finder en sådan e-mail, kan du slette den. Bemærk dog, at dette kun er nogle få eksempler, da fremgangsmåderne hele tiden ændrer sig.

  • E-mails med titlen “Förnya domänen manuellt
  • E-mails med titlen FEL! Automatisk förnyelse av domänen har misslyckats“. E-mailen fortæller dig, at den automatiske fornyelse af dit domæne desværre er mislykkedes, og at
    årsagen kan være, at det angivne kreditkort ikke længere er gyldigt.
  • E-mail med overskriften Du riskerar att förlora ditt domännamn” (se eksempel nedenfor). Den beskriver, at dit domænenavn er blevet suspenderet på trods af påmindelser fra os, og at du er nødt til at forny det nu.
  • E-mail med titlen “Renew the domain manually” (se eksempel nedenfor). Ligesom “FEL!”-mailen ovenfor beskriver den, at den automatiske fornyelse af dit domæne er mislykkedes, at du skal logge ind på c-panel for at ordne det, og at du kun har syv dage til at gøre det.
  • Afsender “odarlend”
  • Afsender “odarland”
exempel på nya phishing-mejl, 2024-07-02